Graef Espressomaskiner er noget for sig selv
Du kan finde mange espressomaskiner på markedet, men vi her hos Atcasa, vil kun tilbyde det bedste hvorfor du ser Graef espressomaskiner i vores udvalg. Graef er en tysk producent som i mange år har været kendt for deres håndværk. Deres maskiner, kræver lidt ekstra opmærksomhed og kærlighed end en fuldautomatisk kaffemaskine, men det er det værd efter du smager den kaffe du kan lave. Du er som sagt med i hele processen og kan skræddersy din kaffe til dine nøjagtige behov.
Hvad er forskellen på en semiautomatisk og en automatisk kaffemaskine?
Har du nogensinde tænkt på hvad forskellen egentlig er på en semiautomatisk kaffemaskine og en automatisk kaffemaskine? Det vurderes ud fra en række parametre som er: Er der en indbygget kværn, mælkesystemet, automatisk brygning, automatiske mælkedrikke og automatisk rengøring. Ved en semiautomatisk espressomaskine, så har den ved de fleste maskiner ikke en indbygget kværn. Du skal altså kværne dine egne kaffebønner med en kaffekværn. Den bruger en steamer til at lave mælkeskum, så det gør du manuelt. Der er ikke automatisk brygning eller automatisk tilføjelse af mælk, og du skal også rengøre den selv.
Ved en automatisk espressomaskine så er der en indbygget kaffekværn i maskinen. Der er stadig kun en steamer, så du skal selv skumme dit mælk efter behov og derfor også selv tilføje mælken. Du kan til gengæld læne dig tilbage, da der er automatisk rengøring. Se vores udvalg af kaffekværne her eller vores udvalg af mælkeskummere her.
Hvad med fuldautomatiske espressomaskiner?
Med en fuldautomatisk espressomaskine, er det hele gjort for dig. Der er en indbygget kaffekværn som kværner kaffebønnerne for dig. Mælke systemet er automatisk, så du slipper for at steame din mælk, og derfor også tilføje det til kaffen. Maskinen tilføjer den rigtige mængde til din kaffe for dig. Og ja selvfølgelig er der også automatisk rengøring.
Lidt mere om en semiautomatisk espressomaskine
En semiautomatisk espressomaskine kaldes også en manuel espressomaskine. Du investerer i håndværket og hele kaffeoplevelsen fremfor nemhed. Det lyder måske kompliceret, men når man først har lært teknikken, så er det faktisk ret simpelt og resultatet er helt komplet med klart fokus på at få den mest optimale aroma og friske creme.
Kaffe laves med en semiautomatiske kaffemaskine ved at du tilføjer finmalet kaffe i dit portafilter, efterfulgt af at du stempler kaffen med en tamper. Det er her du sørger for, at vandet får den korrekte gennemløbstid (ca. 20- 25 sekunder). Er bryggetiden for kort, får du blot en tynd kaffe, og hvis bryggetiden er for lang, får du som regel en bitter og meget lille espresso.
Portafilter er nu fastgjort til maskinen, og alt du skal gøre er at tænde for vandet og lade den friskbryggede espresso hælde i din kop.