Hvorfor kværne din egne kaffebønner?
Du spørg dig selv hvorfor det er nødvendigt at kværne dine egne kaffebønner, når du også kan få dem formalet for dig og ikke behøver det arbejde. Selvfølgelig hvis du elsker selve processen i at brygge kaffe, så er det din grund der, men hvis det ikke er så meget det, så holder hele kaffebønner sig også i længere tid
Hele kaffebønner, selvom de også er ristet, holder sig faktisk i længere tid end fint malet kaffe, da der gemmer sig mere smag og aroma i dem, som ikke er blevet frigjort ved maling. Dvs. ved at købe hele kaffebønne og kværne dem med din kaffekværn fremfor at købe formalet kaffe, så øger det din kaffeoplevelse.
Hvilken kaffekværn skal jeg købe?
Når du skal vælge en kaffekværn, bør du starte med den bryggemetode, du bruger. Som en tommelfingerregel skal stempelkaffe være den groveste, filterkaffe medium og espresso den mest fint malet. Vi anbefaler en kaffekværn til stempelkanden og filterkaffemaskinen. Her gælder det, at kværnen har en beholder/plade, hvor den malede kaffe opsamles. Du kan male den groveste kaffe med dem.
En fin kaffemalning gør det tage længere tid for vandet at passere gennem bønnerne, og er ofte brugt til at brygge espresso eller tyrkisk kaffe. Det modsatte gælder for en grovere malning, hvor vandet hurtigere kan passere gennem bønnerne, og er optimalt når du brygger filterkaffe med en almindelig kaffemaskine, til pour over, og til stempelkandekaffe.
Graef, Cloer og CASO kaffekværne
Du vil se i vores udvalg at vi både har Graef kaffekværne, Cloer kaffekværne og Caso kaffekværne. Det er tre kaffemærker som er velkendt for deres kvalitet og holdbarhed, hvorfor vi kan stå inde for alle 3 mærker og tilbyde dem til dig. Afhængig af dit behov, så finder du både kaffekværne med få indstillinger og kaffekværne med op til 40 indstillinger. Se f.ek.s vores Caso Barista Crema kaffekværn eller en af vores Graef kaffekværne med en helt masse forskellige malingsindstillinger.