Forskellen på iskaffe og Cold Brew
Du har nok anvendt begreber iskaffe og Cold Brew, som om det var en og samme ting, men det er det faktisk ikke. For lidt ligesom navnene er forskellige, så er smagen også vidt forskelligt og den måde du laver det på. Hvis vi kigger på iskaffe til at starte med, så laves det ganske normalt og nok også som det du er vant til. En kop varm kaffe, om det er med kaffebreve, espressoshot, eller filterkaffe, så brygger du kaffen med varmt vand og lader der efterfulgt køle ned. Du tilføjer sikkert også isterninger og mælk for lidt ekstra smag og udseende. Varmt vand trækker alt smagen og aromaerne ud af kaffen med det samme, og er på det punkt iskaffe adskiller sig fra Cold Brew
Cold Brew brygges nemlig anderledes. I stedte for varmt vand, så bruges der koldt vand. Det betyder at smagen, aromaerne ikke med det trækkes ud af kaffen. Derfor skal Cold Brew stå over længere tid - 12-15 timer. Til gengæld for den længere tid, så får du en mindre bitter og yderst velsmagende kop kold kaffe, som du kan mixe med isterninger, flødeis, mælk og sirup for at lave en fantastisk smagsoplevelse.
Nyd en iskold mokka i det klare solskin
Dampende varm kaffe kan virke næsten umulig at drikke i de varme sommermåneder. Derfor vælger mange på varme dage en lidt køligere og forfriskende udgave af traditionel kaffe – iskaffe. Men det er ikke kun til sommervejr. Efter at have prøvet den lækre iskaffe om sommeren, har mange pludselig lyst til at drikke den igen og igen, og den fungerer også godt i de koldere måneder. God smag hører ikke til nogen bestemt årstid, og det får man med iskaffe – god smag.
Selvom iskaffe kan nydes når som helst på året, kan den være et kølende hit i sommersæsonen. Nyd den skønne smag og lad din kropstemperatur nærme sig noget menneskeligt igen. Der er næsten intet bedre end en forfriskende sodavand på en varm sommerdag. Den skal helst tages i en havestol med fødderne oppe under en parasol eller med solen bag ansigtet. Her kan et iskoldt koffeinfix virkelig fuldende den skønne sommerfølelse.
Bryg din egen iskaffe
Du behøver dog ikke altid bruge den samme espresso på flaske for at lave iskaffe. Det er også nemt at gøre selv. Har du en espressomaskine eller en kapselmaskine med espressokapsler, kan dette være grundlaget for din kaffe. Herefter kan du tilføje den smag du ønsker og smagene er:
- Sirup
- Farin
- Sukker
- Rørsukker
- Kokossukker
- Vaniljepulver
Iskaffe er meget nem at lave og nem at justere. og sød nok til at tilfredsstille din søde tand. Til iskaffe anbefaler vi at tilsætte mælk til espresso, og jo federe mælk du bruger, jo bedre smag og sødme af kaffen. Ved at tilsætte lidt kondenseret mælk eller is får du en endnu sødere smag, som du sent vil glemme. Du kan få den perfekte kaffeoplevelse ved at skumme mælk med en mælkeskummer, der kan skummer mælk uden at varme mælken op. Her kan du opleve en helt anden og utrolig uimodståelig tekstur.